مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: با اتکا به مهندسان و کارشناسان توانمند ایران اسلامی در تولید انرژی برق در منطقه رتبه نخست و در جهان رتبه چهاردهم را کسب کرده ایم.
به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی، ابوالفضل موتابها مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شهرستان آبیک با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در خصوص توانمندی ایران در ساخت نیروگاه گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اهمیت صنعت برق در راستای رشد اقتصادی و ضرورت خوداتکایی در تامین نیازمندی های داخلی در حوزه نیروگاهی توانسته ایم به دانش ساخت داخلی نیروگاه دست یابیم که نمونه هایی از آن با تلاش متخصصان داخلی در نصب و راه اندازی و تولید قطعات و تجهیزات نیروگاهی درنقاط مختلف کشور انجام شده است.
وی با اشاره دستاوردهای صنعت برق بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: در سال 1357 مجموع ظرفیت تولید انرژی الکتریکی در کل کشور هفت هزار مگاوات بود که در حال حاضر با گذشت ۴۵ سال از انقلاب اسلامی این میزان نزدیک به ۹۲ هزار مگاوات رسیده است.
وی گفت: این در حالی است که هم اکنون جمعیت کشور به بیش از دو و نیم برابر رسیده و تولید برق نیز ۱۴ برابر شده و آسایش، رفاه و توجه به مردم مضاعف شده است.
موتابها یادآورشد: در حال حاضر تمامی شهرها و روستاهای کشور از صد در درصد انرژی برق برخوردارند که نشان دهنده عدالت در توزیع خدمات زیربنایی و بهره مندی همه مردم از نعمت برق است.
وی یادآور شد: قبل از انقلاب وابستگی شدیدی به کشورهای خارجی داشتیم که پرچمدار تولید برق بودند اما در حال حاضر با همت جوانان این مرز و بوم و تلاش دانشگاهیان و پرسنل خدوم نیروگاه های کشور خوشبختانه از نظر تولید انرژی الکتریکی در منطقه رتبه نخست و در جهان در رده چهاردهم هستیم.
رئیس هیات مدیره نیروگاه شهیدرجایی بیان کرد: با توجه به ساخت نیروگاه ها که تجهیزات و تکنولوژی خاصی دارد در زمره ۱۰ کشور برتر دنیا محسوب می شویم و قادر به ساخت، نصب و راه اندازی نیروگاه هستیم.
موتابها گفت: به لحاظ سهم بازار در ساخت، نصب و راه اندازی نیروگاه های حرارتی باسهم 6درصدی در ردیف چهار کشور برتر دنیا هستیم و از این منظر نیز از کشورهایی مانند برزیل و آلمان جلوتریم و همه این افتخارات در دوران ۴۵ سال انقلاب اتفاق افتاده است.
وی اظهارداشت: همه دولت ها تلاش خود را کرده اند اما یک تفاوت در این دوران دیده می شود این است که در پیک تابستان های سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ روزی سه الی چهار ساعت خاموشی داشتیم که با اهتمام ویژه دولت سیزدهم و برنامه ریزی وزارت نیرو از نیمه دوم سال 1400 اقدامات ارزشمندی صورت گرفت تا ناترازی هایی که قبل از آن در تولید برق داشتیم را به حداقل ممکن برسانیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین بیان کرد: در دولت سیزدهم اقدامات به گونه ای صورت گرفت که تابستان ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را با افتخار در بخش خانگی بدون خاموشی سپری کنیم و این امر مهم با برنامه ریزی دقیق و سرمایه گذاری زیاد محقق شده است.
موتابها افزود: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تاکنون با اهتمام ویژه دولت سیزدهم در راستای کاهش ناترازی تولید ومصرف ۸۴۰۰ مگاوات به ظرفیت شبکه تولید اضافه شده است که حاصل کار و تلاش دلسوزانه همکاران این صنعت است.
وی اظهارداشت: برای عبور موفق از پیک تابستان سال جاری ۱۴۰ اقدام در وزارت نیرو صورت گرفت که برای سال آینده هم ۱۸۰ اقدام در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که عمدتاً در راستای آماده سازی نیروگاه ها و افزایش ظرفیت تولید نیروگاه ها انجام می شود.
موتابها گفت: در بخش مدیریت مصرف و آمادگی نیروگاه ها اقدامات موثری انجام شده و با انجام کامل برنامه های تعمیراتی در نیروگاه ها حرارتی ۹۹ درصدی محقق شد واین آمادگی باعث شد تابستان سال جاری را با موفقیت سپری کنیم و از پیک بار سال آینده نیز با موفقیت عبور خواهیم کرد.
وی بیان کرد: در سه محور اساسی درخصوص افزایش ۳۰ هزار مگاواتی تولید برق در دستور کار دولت قرار گرفت که تاکنون 8400 مگاوات آن محقق شده است.
این مسئول تصریح کرد: برای افزایش ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت برق از طریق صنایع پرمصرف هم ۶۴۰۰ مگاوات به سرعت در حال انجام است و تا تابستان سال ۱۴۰۳ دو هزار هشت صد مگاوات آن به مدار تولید خواهد آمد.
موتابها توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را از دیگر سیاستهای دولت دانست و افزود: در حال حاضر ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر داریم و 10 هزار مگاوات افزایش ظرفیت تجدید پذیرها در دستور کار قرار دارد که تا تابستان سال آینده دوتا سه هزار مگاوات آن وارد مدار خواهد شد.
وی بیان کرد: در ردیف ۱۰ کشور سازنده نیروگاه در جهان هستیم و سهم چهار درصدی از کل دنیا را داریم و قطعات نیروگاهی را نیز در داخل می سازیم و این توانمندی از افتخارات ماست که با سرعت در این مسیر حرکت می کنیم.
موتابها با اشاره به مدیریت مصرف حامل های انرژی نیز گفت: هزینه تولید برق در کشور با احتساب قیمت سوخت۳۰ برابر تعرفه دریافتی از مشترکان است و برای مدیریت مصرف امسال هم پاداشهایی برای کم مصرفها پیش بینی شده است.
وی گفت: برای مدیریت مصرف در سال جاری وزارت نیرو دو هزار و ۲۰۰میلیارد تومان پاداش تخصیص داد، که امیدواریم با همکاری مشترکان و رعایت الگوی مصرف بتوانیم عبور موفقی از دوران پیک سال بعد نیز داشته باشیم.
نیروگاه شهید رجایی با 13 واحد بخاری و سیکل ترکیبی و ظرفیت نامی 2042 مگاوات، سالانه 12 میلیاردکیلووات ساعت انرژی الکتریکی تولید می کند.